Live: Sneeuw onderweg naar België

16-01-2024
U heeft het de afgelopen dagen gehoord. Er is sneeuw onderweg naar België. Maar hoeveel zal er nu precies vallen? Dat is nog steeds de vraag...


Volg alles over de sneeuw, hier live op de blog. Om nieuwe updates te zien refresh je de pagina best even.

GESLOTEN


Sneeuwzone valt noordelijker dan gedacht

21.31

De sneeuwzone wordt opnieuw noordelijker berekent dan eerst gedacht werd. Gisterenavond werd de sneeuwzone zuidelijker berekent. 


Noord-Frankrijk laat geen vrachtverkeer toe

21.30

Sinds deze avond geldt in Noord-Frankrijk een verbod op vrachtverkeer, dit komt door de verwachte sneeuw en ijzel. Later volgen nog andere departementen.


Zwaarte punt van de sneeuwzone in Wallonië

21.29

Vlaanderen lijkt grotendeels te ontsnappen aan de grootste hoeveelheden sneeuw, dat raakte zonet bekend. In Wallonië kan lokaal zo'n 30 centimeter sneeuw vallen.


Eerste voorspellingen zijn gemaakt 

19.44

Aan de hand van de weermodellen kunnen we momenteel spreken over een 1-6 cm sneeuw in Vlaanderen (lokaal meer) en tot 20 cm in Wallonië. Hoe meer naar het noorden van het land, hoe minder groot de kans op sneeuw wordt. De laatste voorspellingen moeten nog wachten tot de laatste weermodellen binnen zijn.


Weermodellen komen onderling niet overeen

18.34

De weermodellen komen onderling nog steeds niet overeen. We hopen zometeen toch duidelijkheid te kunnen scheppen. Later vanavond komen de laatste weermodellen binnen.


Treinverkeer kan morgen hinder ondervinden

18.13

Het Treinverkeer kan morgen in het hele land hinder ondervinden, dat laat NMBS weten. Vooral in Wallonië kan die hinder bijzonder groot zijn. Er wordt momenteel ook hard gewerkt om eventuele problemen morgen te voorkomen.